La filmul asta sunt de acord cu majoritatea imdb-istilor. De fapt… nici nu cred ca i-as spune film, mai degraba filmulache. O povestioara. Amuzantica. Tot filmul este la diminutiv, inclusiv umorul. Umor marca Woodie Allen, trebuie mentionat.
Pe scurt: un cuplu se hotaraste sa adopte un copil, si asa si fac. Copilul se adevereste a fi exceptional in toate privintele, drept pentru care tatal adoptiv (jucat de Woodie Allen) se decide sa o cunoasca pe mama biologica. Mama biologica este o prostituata cu aspiratii de actrita, aspiratii pe care si le pune in practica jucand in filme porno. Tatal adoptiv simte nevoia imperioasa de a se posta in salvatorul acestei femei, si incepe sa-i schimbe viata, in ideea: daca fiul meu va vrea sa-si caute mama, vreau ca ea sa fie casatorita si sa aiba o slujba decenta. Incearca sa o combine cu un fermier jucator de box, tipul boxeaza pe figura ei, cam in acelasi timp in care nevasta salvatorului isi cauta sexualitatea cu un altul. Drept consolare reciproca, cei doi se culca impreuna. Este conceput un nou copil, dar mama nu il pune la curent pe tata de existenta acestui copil. In schimb, se intalneste intamplator cu un pilot de elicopter cu care se marita si isi pune la punct o viata decenta, profesand intr-un salon de coafura. Intre timp, nevasta astuia isi da seama cat de mult il iubeste, si se intoarce la el. Totul se rezolva cu bine, inclusiv viata boxeorului, care-si gaseste si el consoarta si se retrage la o ferma, in conformitate cu visul lui. Happy ending pe toate planurile. Tatal adoptiv si mama biologica nu afla niciodata de faptul ca plodul (cel adoptat respectiv cel natural) fiecaruia este de fapt al celuilalt.
imdb si eu ii dam 7. Al treilea film cu Woodie Allen pe care-l vizionez. Preferatul meu ramane de departe Everything You Allways Wanted to Know About Sex.
Acum va las, ma duc sa ma bag in pat cu Freud 😉
…atat?!?
nimic despre punerea in scena sub forma unei tragedii antice?
despre corul de erinii grecesti care intruchipau instanta Supraeului? despre Zeus si Afrodita?
hmmm…
Eros, we want more!
Mda, punerea in scena sub forma unei tragedii antice s-a potrivit ca nuca in perete cu faptul ca filmul se vroia a fi comedie. Sincer toata mascarada aia cu corul pe mine m-a cam scos din sarite, de-asta am trecut-o sub tacere. Mi s-a parut ca iau in batjocura taman ideea de tragedie greceasca.